Yaşadığın Yeri Dekoratif Detaylarla Kişiselleştir
Ev hepimizin özel bölgesi, gizli sığınağı… Evinize adım attığınızda kendinizi herhangi bir yerde hissetmemek için yaşam alanlarımızı dönemin iyilerine göre veya akışın trendlerine göre dekore etmektense kişisel algınızı huzurlu bir noktaya taşıyabilecek, baktıkça size hoş gelecek şekilde dekore etmek en doğru olanı…
Renk değişimi, özgünlüğü sağlamanın en pratik ve hızlı yöntemlerinden biri olarak görülebilir. Duvar boyalarında ana renk kullanımlarındansa ışığa göre değişen ara tonları kullanmak günün farklı saatlerinde farkı ortaya çıkartmak için akıllıca olabilir. Çok koyu tonlarda bunu sağlamak zorlaşacağından açık tonlardan ilerlemekte fayda var. Özellikle mavi ve yeşilin tonlarında bahsedilen farklılığı rahatlıkla yakalayabilirsiniz.
Duvar dışında küçük objelerin renklendirilmesi işlemi de oldukça kolay uygulanabilen ve kişisel mekan oluşturmaya yardımcı olan bir yöntem. Örneğin saksı ve vazolarınızı boyayarak veya maskeleme bandıyla desenler oluşturarak bu işleme başlayabilirsiniz.
Renk kullanımıyla birlikte desen kullanımı da mekanın ambiyansını tamamen kişisel beğeni sınırları içine yönlendirebilecek bir yaklaşım. Yastık kılıfı, vazo, masa örtüsü, koltuk şalı gibi ürünlerle bu farkı ortaya çıkartabileceğiniz gibi; duvar, merdiven basamak veya rıhtları, zemin veya duvar seramiklerinde de bütünsel olmayan fakat aralara serpiştirilmiş ürünlerle özgün bir stil oluşturabilirsiniz. Bunların yanında merdiven rıhtları için özel olarak tasarlanmış etnik desenli sticker’lar doğru uygulandığında güzel sonuç verecektir.
Zeminde kaplama değişikliği genellikle zordur. Ancak elinizdekilerle de fark ortaya çıkartabilirsiniz. Örneğin mevcut halı ve kilimlerinizi büyüklü küçüklü şekilde üst üste koyup katmanlar oluşturarak ilginç renk geçişleri sağlayabilir yaşam alanınızın havasını başka bir boyuta taşıyabilirsiniz.
Mekana yeşil katma fikri genellikle hepimizin sevdiği ve içinde var olmak istediği bir atmosfer… İç mekan tasarımında bitkilerinizi bir köşede toplayabileceğiniz gibi ayaklı saksılarla veya meyve kasalarını altlık olarak kullanarak farklı noktalarda bulundurabilirsiniz.
Salon, çalışma odası, antre ya da mutfak duvarlarına da basit ve etkili dokunuşlarla müdahale edebilirsiniz. Dekoratif tabak veya hasır şapkalarla süslediğiniz duvarlarınız mekana dinamik ve renkli bir ruh katacaktır.
Banyo gibi ıslak hacim mekanlarında köklü değişiklikler yapmak daha zordur. Upcycling (ileri dönüşüm) örneği olarak eğer banyonuzda yeterli alanınız varsa kullanmadığınız eski ahşap merdiveninizi havluluk ya da raf olarak değerlendirebilirsiniz. Böylelikle Retro stilin esintilerini banyolarınızda kuvvetlice hissettirebilirsiniz.
Mekansal değişimi sağlamanın bir diğer pratik yolu da aydınlatma ürünlerinin değişimi. Diğer ana ürün kalemlerinden maliyetçe daha düşük olmasının yanı sıra genel atmosferi farklı bir noktaya taşımak konusunda oldukça başarılı bir yöntem. Tavan aydınlatmalarında bu değişimi uygulayabileceğiniz gibi abajur ve lambader gibi mobil aydınlatma ürünleriyle de bu özgünlüğü yakalayabilirsiniz.
dekorasyondekorasyon fikirleriev dekorasyonu